Зеленський: Щоб вигнати окупанта з нашої землі, ми повинні створювати Росії якнайбільше проблем на її території. Ця робота усе більш результативна

Зеленський: Наші підрозділи надзвичайно ефективно відправляють війну туди, звідки Росія принесла її на нашу землю
Фото: president.gov.ua

Оборонні операції України в Донецькій, Харківській областях, південних регіонах, а також у Чорному морі й на території Росії – системний шлях завершення цієї війни для України, заявив президент Володимир Зеленський. Про це він сказав на VII Міжнародному ветеранському форумі, текст виступу опублікувала його пресслужба. 

"Зараз я повернувся щойно з нашої Сумщини – із прикордоння, із тих районів у прикордонні, що межують із ворогом і звідки наші підрозділи надзвичайно ефективно відповідають Росії саме на її вторгнення, відправляючи війну туди, звідки Росія цю війну й принесла на нашу землю, – ми відправляємо їм додому", – сказав Зеленський.

На його думку, це не тільки "абсолютно справедливо", але й дуже ефективно.

"Ми всі маємо розуміти: щоб вигнати окупанта з нашої землі, ми повинні створювати російській державі якнайбільше проблем на її території. І ця героїчна робота все більш влучна, усе більш далекобійна, усе більш результативна. Наші оборонні операції на Донеччині, Харківщині й на півдні України, наше звільнення від російського флоту Чорного моря, наша операція в Курській області й уже майже щоденні удари по російських військових обʼєктах – усе це наш системний шлях захисту України, шлях завершення цієї війни на умовах незалежної України", – підкреслив Зеленський.

Він висловив упевненість, що Україна здолає цей шлях, "хоч би який складний він був". 

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

За даними Генштабу ЗСУ, найгарячішим на фронті залишається покровський напрямок у Донецькій області.

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. За словами Зеленського, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.