"Нафтогаз України" знизив ціну на газ для населення на 11,7%

Вартість газу знизять на 648 грн
Фото: ЕРА

Постачальники газу зобов'язані інформувати споживачів про остаточну ціну, повідомили в компанії.

Компанія "Нафтогаз України" розрахувала нову ціну природного газу на липень для потреб населення та інших споживачів на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань (ПСО), знизивши її на 11,7%. Про це 15 липня повідомила пресслужба компанії.

Нову ціну визначено на рівні 4905,67 грн за 1 тис. м&³3; (без урахування ПДВ і транспортних витрат). Наголошено, що порівняно з червнем вартість газу знизили на 648 грн.

"Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого [Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики й комунальних послуг] НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов'язані інформувати споживачів 

Наголошують, що це вже друге поспіль зниження вартості газу. У червні "Нафтогаз" зменшив ціну газу для споживачів за ПСО на 436 грн, або на 7,3% порівняно із травнем.

Згідно з постановою уряду №485 від 5 червня, "Нафтогаз" для визначення ціни газу за ПСО аналізує чотири показники: ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі та ціну за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. Компанія вибирає з них найнижчу. Найменшою другий місяць поспіль була ціна на Українській енергетичній біржі – за нею було визначено вартість газу і на червень, і на липень.