ДТЕК допоможе Київській політехніці створити лабораторію "зеленої" енергетики

ДТЕК починає закупівлю першої партії обладнання для навчально-наукової лабораторії сонячної й вітрової енергетики
Фото: renewables.dtek.com

Компанія ДТЕК ВДЕ стане партнером створення лабораторії поновної енергетики в Київському політехнічному інституті імені Сікорського. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК. 

Зазначають, що це дасть змогу посилити технічну базу навчального закладу, підвищити рівень і якість підготовки майбутніх спеціалістів для потреб енергетики України. Відповідний меморандум щодо співпраці підписали генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев і ректор КПІ імені Сікорського Анатолій Мельниченко.

"Україні необхідно відновлювати свій енергетичний потенціал після масштабних російських атак на енергетичну інфраструктуру. І це треба починати робити зараз, щоб мати можливість для ще більш потужної енергетичної відбудови після нашої перемоги, – заявив Селищев. – Саме тому ми будемо допомагати КПІ з технічною базою, щоб викладачі й молоді фахівці могли проводити більше актуальних досліджень, лабораторних робіт, отримували корисний досвід і знання для того, щоб запроваджувати інноваційні рішення в галузі "зеленої" енергетики України".

У ДТЕК розповіли, що цього року компанія починає закупівлю першої партії обладнання для створення й облаштування навчально-наукової лабораторії сонячної й вітрової енергетики. Зокрема, у 2024 році компанія придбає для лабораторії ВДЕ в КПІ акумуляторні батареї, сонячні панелі, стенд-трекер і погодну метеостанцію.

"Для нашого університету взаємодія з групою компаній ДТЕК є дуже важливою, бо концепція КПІ передбачає побудову, зокрема, й "зеленого університету" – тієї освітньої установи, що продукує кваліфікованих фахівців у галузі відновлюваних джерел енергії, – прокоментував підписання меморандуму Мельниченко. – Відновлювана енергетика вкрай важлива для нашої держави, особливо сьогодні, коли значну кількість нашої енергетичної генерації зруйновано країною-агресором. Тому підготовка саме такого типу фахівців, які розроблятимуть інноваційні підходи до використання ресурсів на благо України, нині є пріоритетною!"