Фінансові проблеми в енергетиці потребують швидкого рішення – експерт

Дмитро Горюнов: У нас досі є значні фінансові проблеми на ринку
Фото: Dmytro Goriunov / Facebook

Треба швидко вирішувати фінансові проблеми в енергетиці – KSE. Значні фінансові проблеми в енергетиці потребують швидкого рішення, заявив старший економіст Центру економічної стратегії Дмитро Горюнов. Про це він сказав на презентації дослідження KSE Institute про збитки і втрати енергетичного сектору України, спричинені повномасштабним вторгненням Росії, відео опублікували в YouTube KSE.

"У нас досі є значні фінансові проблеми на ринку. Зокрема електроенергії, але так само і на газовому ринку, у секторі теплопостачання, що потребує швидкого вирішення", – сказав він.

Горюнов пояснив, що удари по енергетиці стали каталізатором фінансової проблеми з поточною моделлю регулювання енергетики, зокрема тарифу для населення.

"Це означає, що нам треба прискорюватися і дослухатися до тих рекомендацій, які нам дають, щоб переходити від моделі однакових цін для всіх побутових споживачів, які не покривають, скоріш за все, ані собівартості, ані тим паче інвестиції в розбудову нової енергосистеми. Переходити до моделі таргетованих прямих субсидій, які будуть значно ефективнішими для нашої системи і допоможуть зробити її більш стійкою", – наголосив він.