"Я насправді намагався зрозуміти, що це за люди". Гужва прокоментував відеодокази Генпрокуратури

Гужва здогадувався, що "найімовірніше, це якась підстава"
Фото: Елена Скидан / Facebook

Головний редактор видання "Страна" Ігор Гужва розповів, що під час розмов, відео яких продемонструвала Генеральна прокуратура України, він намагався зрозуміти, що за люди пропонують $20 тис. за зняття публікації про конфлікт людей нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька з радником глави МВС Іллею Кивою.

Головний редактор видання "Страна" Ігор Гужва спростовує обвинувачення у вимаганні грошей у представників Радикальної партії. Свою думку він висловив у відеоролику, опублікованому у Facebook екс-міністра юстиції України Олени Лукаш.

За його словами, у квітні до нього звернувся якийсь громадянин Антон Філіпковський, через якого представники Радикальної партії запропонували за гроші зняти із сайта статтю про їхнього лідера Олега Ляшка.

"Я відмовився від цієї пропозиції", – сказав Гужва.

Він розповів, що в середині травня Антон заговорив уже про те, щоб зняти із сайта матеріал про нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька.

"Зокрема, мова йшла про публікації щодо конфлікту людей Лінька з радником глави МВС Іллею Кивою. За зняття цього матеріалу пропонували $20 тис. Власне, цю пропозицію він мені й озвучував у ресторані, де ми зустрічалися. Я насправді намагався зрозуміти, що це за люди, які приходять до мене з такими пропозиціями", – говорить головред "Страны".

Гужва зазначив, що вже тоді став здогадуватися, що "найімовірніше, це якась підстава".

"І взагалі, не в наших принципах знімати матеріали за гроші. Ми матеріали про Лінька за гроші не зняли", – сказав він.

23 червня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган оприлюднила відео, на якому дві людини, одна з яких схожа на Гужву, обговорюють вартість відмови від публікації якихось матеріалів, а також можливість публікації вже підготовленого матеріалу.

22 червня Гужву затримали за підозрою у вимаганні $10 тис. за непублікування матеріалів, що компроментують Лінька. За словами самого Гужви, представники Лінька пропонували редакції $20 тис. за те, щоб вона не публікувала критичного матеріалу. За версією головреда, коли посередники дістали відмову – сфальсифікували обвинувачення у вимаганні.

Лінько у відповідь заявив, що має аудіо- та відеозаписи, які підтверджують вимагання з боку інтернет-видання "Страна".

Гужву після затримання доправили до Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві. Його адвокатом стала екс-міністр юстиції України Олена Лукаш, а нардеп від Опозиційного блоку Олександр Вілкул заявив, що готовий узяти Гужву на поруки.

Головред "Страны" перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Йому висунули підозру.