"Не скіглімо, Ніколай Яновіч, працюємо". Луценко повідомив, що суд дозволив заочне розслідування щодо Азарова

Азаров покинув Україну 2014 року
Фото: EPA

Генпрокуратура України підозрює екс-прем'єр-міністра України Миколу Азарова в заволодінні скрапленим газом на суму приблизно 2,2 млрд грн у співучасті із членами злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Генпрокуратура України дістала дозвіл на спеціальне (заочне) досудове розслідування щодо екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Про це у Facebook 4 вересня повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Отримали вчора дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо Азарова, який підозрюється в заволодінні у співучасті з іншими учасниками злочинної організації [екс-президента України Віктора] Януковича скрапленим газом загальною вартістю близько 2,2 млрд грн. Ближчим часом планується відкриття матеріалів провадження стороні захисту та його скерування до суду. Не скіглімо, Ніколай Яновіч, працюємо! (орфографію і пунктуацію автора збережено. – "ГОРДОН")", – написав Луценко.

Азаров був прем'єром України з 2010-го до 2014 року. Після зміни влади 2014 року покинув країну і зараз проживає в Росії.

Щодо Азарова в Україні розслідують кілька кримінальних проваджень, пов'язаних із розтратою державних коштів. Крім справи про розкрадання бюджетних грошей під час створення урядової телекомунікаційної мережі спецпризначення на потужностях "Укртелекому", він фігурує у провадженні про незаконне відчуження військової техніки.

Екс-прем'єра занесено до санкційних списків США і ЄС.