Шустер: Своє життя і майбутнє я пов'язую з Україною

Шустер: Я б реально хотів допомогти, неважливо, на якій посаді, хоч двірником
Фото: Ростислав Гордон / Gorodnua.com

Телеведучий Савік Шустер в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявив, що хотів би допомогти "зробити з України приклад для Європи".

Телеведучий і журналіст Савік Шустер в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна" заявив, що пов'язує своє майбутнє з Україною.

"Я вважаю, що Україна як найбільша країна в Європі, яка ще не пройшла через жодні зміни, бо всі ці реформи, про які нам розповідають, – лише прагнення видати бажане за дійсне... А я б реально хотів допомогти, неважливо, на якій посаді! Хоч двірником", – сказав Шустер.

Він заявив, що хотів би допомогти "зробити з України приклад для Європи".

На запитання "Ви пов'язуєте своє життя і майбутнє з Україною?" Шустер відповів: "Так".

Шустер: Порошенко каже: "Я воюватиму з Путіним..." Годі дурня клеїти – ти з ним розмовляєш тричі на день. Читайте повну версію інтерв'ю

15 січня 2016 року телеведучий Савік Шустер повідомив, що отримав повістку про виклик до слідчого управління фінансових розслідувань податкової інспекції у кримінальній справі. Податкова служба вважає підозрілим, що "Савік Шустер Студія" продала Національній телекомпанії України свої програми за ціною, нижчою за ринкову (за 12 грн), і обвинуватила студію в ухиленні від сплати податків. Студія оскаржила це рішення.

25 квітня Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл Шустера на роботу в Україні під приводом, що він не повідомив, що у 2015 році проти нього було відкрито кримінальне провадження. Шустер заявив, що, переслідуючи "Савік Шустер Студію", Державна фіскальна служба "виконує замовлення людей, яким не вигідно, щоб на телеканалах лунала правда", а її голова Роман Насіров зводить із ним особисті рахунки.

13 червня суд скасував заборону Шустеру на працевлаштування в Україні. Наприкінці серпня податкова знову оштрафувала "Савік Шустер Студію". Студія оскаржила це рішення в усіх інстанціях.

У грудні 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував штрафні санкції, а наказ про проведення перевірки визнав законним. Студія подала касаційну скаргу на це рішення, щоб визнати перевірку податкової незаконною.

15 листопада 2018 року студія повідомила, що після трьох років судових позовів Верховний Суд України ухвалив остаточне рішення у справі "Савік Шустер Студії", скасувавши їй штраф податкової інспекції у розмірі 13 млн грн.