НАБУ опублікувало оперативне відео викриття чинного нардепа на отриманні хабаря. ЗМІ повідомляли, що це Гунько

Нардеп "продав" землю Національної академії аграрних наук, зазначали у СБУ
Фото: ssu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України опублікувало у Facebook оперативне відео викриття чинного нардепа на отриманні неправомірної вигоди 8 серпня.

На відеокадрах видно, як співробітники НАБУ вдираються в офісне приміщення, у якому перебувало троє людей. Під столом вони виявляють пакунок.

Як зазначили у САП, на отриманні хабаря було викрито нардепа і двох його спільників.

За даними НАБУ, вони отримали першу частину коштів у сумі $85 тис. від приватного підприємця за нібито передання в оренду державних земель.

У СБУ додали, що нардеп "продав" землю Національної академії аграрних наук – за гроші обіцяв надати у користування одну з ділянок академії.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), нардепу та його спільникам планують висунути підозру.

У НАБУ імені нардепа не називають. За інформацією "Української правди", це депутат від "Слуги народу" Анатолій Гунько.

Контекст:

Гунько пройшов у Верховну Раду як мажоритарник, балотуючись від пропрезидентської партії. Він переміг на довиборах у Раду у 208-му окрузі 2020 року. За інформацією Центрвиборчкому, Гунько тоді здобув 34,1% голосів, його головний суперник – екснардеп, голова Радикальної партії Олег Ляшко – 31,78%.

Після викриття Гунька керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив у Telegram, що в політсилі "не будуть покривати нікого". "А інші хай вирішують, чи готові вони "жити по-новому". Але в будь-якому разі антикорупційні органи не дивляться на назви партій. Просто працюють", – наголосив нардеп.