Прокурор Донський: Крисін знає інформацію, яка може бути вкрай небезпечною для його покровителів. Це стосується економічних справ

Олексій Донський: Наскільки покровителі Крисіна і Бялая у владі злякалися резонансу й уваги суспільства? Фактично, уплив цих покровителів ми бачимо саме через призму незрозумілих судових рішень
Фото: Наталія Двалі / Gordonua.com

Фігуранти справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія Юрій Крисін і його права рука Павло Бялай мають серйозних покровителів у владі. Наскільки ці люди вплинуть на рішення суддів – покаже час, поки залишається констатувати: найнесподіваніші, з погляду закону, рішення суд ухвалює, коли в залі немає журналістів, заявив "ГОРДОН" прокурор Олексій Донський.

У фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна, якого слідство вважає одним з організаторів тітушок під час Євромайдану у 2014 році, є впливові покровителі у владі. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" заявив начальник відділу департаменту спецрозслідувань ГПУ прокурор Олексій Донський.

Прокурор зазначив, що інформація, відома Крисіну, досить небезпечна для його покровителів, тому що стосується не тільки вбивства журналіста Веремія, але й економічних злочинів, а саме рейдерських захоплень.

"Думаю, ті, хто захищає Крисіна, наражаються на великі репутаційні ризики. Наскільки вони готові терпіти це далі, залежить від них. Мені здається, там все ґрунтується не стільки на дружбі, скільки на тому, що Крисін володіє інформацією про цих людей. Він їм допомагав у реалізації певних "проектів", знає інформацію, яка може бути для них вкрай небезпечною. Це більше стосується економічних справ", – розповів Донський.

Прокурор додав, що ще одним фігурантом справи про вбивство Веремія є Павло Бялай, якого слідство вважає правою рукою Крисіна. За даними видання "ГОРДОН", Бялай співпрацював зі слідством, але наприкінці 2017 року відмовився від своїх свідчень і змінив адвокатів. Прокурор Донський пов'язує це з тим, що покровителі Крисіна і Бялая намагаються у такий спосіб захистити свої інтереси.

"Чому Бялай відмовився від своїх свідчень? Може бути кілька варіантів. Бялай же не тільки на Крисіна працював, були й інші особи, які залучали його до участі в злочинах. Сьогодні ми знаємо: адвокати, які захищають Бялая, насамперед представляють не його інтереси, а інтереси організатора злочинів. У слідства є підстави так уважати", – заявив Донський.