Савченко на Донбасі підбурювала військових кинути позиції та їхати до Києва здійснювати держпереворот – нардеп Ричкова

Ричкова розповіла у Раді про незаконні, за її словами, дії депутата Надії Савченко
Фото: solydarnist.org

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Тетяна Ричкова закликала Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України розпочати кримінальне провадження за фактом підбурювання до повалення конституційного ладу стосовно позафракційного нардепа Надії Савченко.

Позафракційний народний депутат Надія Савченко під час недавнього візиту на Донбас підбурювала українських десантників залишити позиції під Донецьком і вирушити скидати владу в Києві. Про це з трибуни Верховної Ради заявила народний депутат від Блоку Петра Порошенка Тетяна Ричкова, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Цього тижня народний обранець Надія Савченко перебувала в районі донецького аеропорту, де зустрічалася із військовослужбовцями 80-ї окремої військово-повітряної десантної бригади, 79-ї і підбурювала їх залишити свої позиції й прийти сюди скидати злочинну владу. Взяти зброю у руки й скинути злочинну владу", – сказала вона.

Ричкова додала, що її слова можуть підтвердити "багато бійців цих військово-десантних бригад".

"Вони дуже шкодують, що не змогли зробити відеозапис", – уточнила нардеп.

За словами Ричкової, вона обурена "закликами на передових позиціях наших військ, які в складних умовах протистоять такому ворогу, як Росія".

Закінчити свою промову Ричкова не встигла, оскільки минув відведений для виступу час. Тому нардеп через певний час знову з'явилася на трибуні й продовжила свій виступ.

"Я хочу продовжити й розповісти про незаконні дії депутата Надії Савченко. Вона підбурювала військовослужбовців залишити свої позиції, йти до Києва і вчинити державний переворот. Я хочу їй нагадати, що є стаття Кримінального кодексу про підбурювання до повалення конституційного ладу, і прошу вважати мій виступ депутатським запитом від свого імені та від військовослужбовців. Я звертаюся до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України, щоб вони почали кримінальне провадження за цим фактом", – сказала вона.

Савченко було обрано до парламенту за списком "Батьківщини", донедавна вона була членом партії. Після переговорів із ватажками "ДНР" Олександром Захарченком і "ЛНР" Ігорем Плотницьким у Мінську її виключили з фракції "Батьківщини" у парламенті й відкликали зі складу української делегації у ПАРЄ.