"Уся країна розраховує на вас". Зеленський особисто привітав військових у районі Вовчанська з Днем Сил спеціального призначення. Фото, відео

Президент приїхав на харківський напрямок фронту
Фото: president.gov.ua

Президент України 29 липня побував на лінії фронту в Харківській області. Про це він повідомив у Telegram, а також інформує його сайт.

"Харківський напрямок. Передовий командний пункт Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Район Вовчанська. Честь бути сьогодні тут і привітати наших воїнів ССО з професійним днем, відзначити їх державними нагородами", – написав глава держави.

Він нагадав, що сили ССО брали участь в обороні донецького аеропорту у 2014 році, захисті Гостомелю на початку повномасштабного вторгнення РФ, а також у деокупації Херсонської та Харківської областей. Зеленський нагородив бійців, котрі воюють на цій ділянці фронту.

"Ця ділянка, імовірно, одна з найскладніших. Уся країна на вас розраховує", – додав президент.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становить восьмеро росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.

21 липня спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Назар Волошин заявив, що російські окупанти готуються до наступальних дій на півночі Харківської області, у район Глибокого перемістили додаткові штурмові групи.