Головлікар медзакладу в Сарнах: За всю свою трудову діяльність такого нашестя пневмоній я ще не бачив

Медики лікарні Сарн залучають додаткові сили
Фото: depositphotos.com

У районній лікарні Сарн Рівненської області додатково залучають медичний персонал для надання допомоги хворим на COVID-19, тому що кількість госпіталізованих зростає, повідомив головний лікар медзакладу Василь Іванюк.

Головний лікар центральної міської лікарні в Сарнах Рівненської області Василь Іванюк на своїй сторінці у Facebook розповів про важку ситуацію у зв'язку із зростанням кількості хворих на COVID-19.

"Реанімація, шість хворих, стан важкий, у одного пацієнта вкрай важкий, він на неінвазивній штучній вентиляції легенів. Інфекція, 23 хворих, із високими температурами чотири – киснезалежні, стан здоров'я важкий, в інших пацієнтів – стан середньої важкості. Двох пацієнтів було виписано, натомість трьох переведено з обсерваційного відділення", – написав Іванюк 14 червня.

Він зазначив, що на обсервації в терапевтичному корпусі лікарні перебуває 43 пацієнти, в усіх пневмонії, 15 хворих із високою температурою. Трьох уже перевели в інфекційне відділення. На обсервації також перебуває вагітна жінка з важкою пневмонією.

"Друзі, скажу так: за всю свою трудову діяльність, а вона налічує 24 роки, такої навали пневмоній я ще не бачив, і, думаю, мої колеги теж. На даний час поступило 10 пневмоній... Це тільки ранішні результати... Ми змушені додатково залучати медичний персонал для надання допомоги хворим", – додав Іванюк.

Протягом минулої доби в Україні підтверджено 656 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Померло за цей період 12 осіб, одужала 171 людина. Отже, загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у країні сягнула 31 810, жертвою коронавірусу стала 901 особа, одужало 14 253.