Ляшко заявив, що посилений карантин допоміг стримати зростання захворюваності на COVID-19

Ляшко: Більшість наших громадян свідомо дотримувалася карантину
Фото: EPA
В українських лікарнях достатня кількість місць для пацієнтів із COVID-19, зокрема й обладнаних поданням кисню, заявив головний санлікар України Віктор Ляшко.

Запровадження посиленого карантину дало змогу стримати темпи поширення коронавірусу. Про це сказав головний санлікар України Віктор Ляшко в коментарі "РБК-Україна", опублікованому 25 січня.

За словами Ляшка, українська медична система може впоратися з навантаженням, у лікарнях достатня кількість місць для пацієнтів із COVID-19, зокрема й обладнаних поданням кисню.

"Введення більш жорстких обмежень дозволило нам стримати стрімке зростання захворюваності, як це відбувалося і в інших європейських країнах. І це, у першу чергу, тому, що більшість наших громадян свідомо дотримувалася карантинних обмежень", – сказав він.

Із 8-го до 24 січня через спалах коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні діяв "карантин зимових канікул". У цей період було заборонено роботу закладів громадського харчування, торговельних центрів, спортзалів, непродовольчих ринків, закладів освіти (окрім дитсадків).

Із 25 січня після завершення "карантину зимових канікул" в Україні діють обмеження, які були у грудні 2020 року, повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Від початку епідемії в Україні підтвердили 1,19 млн випадків коронавірусної інфекції, померло 21,9 тис. пацієнтів, одужало 953,3 тис. осіб.