"Метінвест Політехніка" оголосив про запуск нової грантової програми й міжнародного стажування студентів у Болгарії

Ректор університету Олександр Поважний: Розпочато пілотний проєкт міжнародних стажувань для наших студентів
Фото: metinvestholding.com

Приватний гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка" готується до нового навчального року з новими ініціативами, зокрема – грантовими програмами для проведення досліджень і міжнародним стажуванням студентів у Болгарії. Про це повідомив ректор університету Олександр Поважний, пише пресслужба "Метінвесту".

За його словами, зараз діє три види стипендії – академічна, підвищена академічна, а також стипендія генерального директора "Метінвесту". З осені у виші почне діяти грантова програма, за якою студентам чи групам надаватимуть фінансування на наукові дослідження.

"Конкретні напрями досліджень визначатимуть грантодавці. Нещодавно ми реформували управлінську систему університету й запровадили діяльність академічних рад, до складу яких входять представники вишу та бізнесу. У межах цих академічних рад і будуть проходити слухання, під час яких визначатимуться пріоритетні напрями для надання грантів. Тобто до ухвалення цих рішень буде залучено замовника – бізнес", – зазначив ректор.

"Метінвест Політехніка" планує залучати українців, які виїхали з країни, до навчання, а студентам в Україні – надавати можливості для міжнародного стажування.

"Нещодавно ми підписали меморандум між "Метінвест Політехнікою", болгарським університетом і розташованим у Болгарії підприємством "Метінвесту" Promet Steel щодо співпраці в підготовці відповідних фахівців. Також розпочато пілотний проєкт міжнародних стажувань для наших студентів", – розповів керівник вишу.

Дізнатися більше про спеціальності, які можна отримати, навчальні програми, умови зарахування на бакалаврські та магістерські програми, а також про стипендію можна на сайті університету.

Контекст:

Університет заснувала група "Метінвест" Ріната Ахметова в червні 2020 року, а 2022 року відбувся перший набір студентів. Компанія розробила й почала будувати в Маріуполі корпуси майбутнього університету, але через окупацію міста від цих планів довелося відмовитися.

Цього року виш випустив перших фахівців за сучасними інженерно-технічними спеціальностями: 143 магістри здобули дипломи, які дають їм можливість працювати на будь-яких підприємствах світу.