Протягом тижня енергетики ДТЕК заживили оселі 111 тис. сімей, які були без світла через атаки росіян

Ремонтні бригади ДТЕК і далі відновлюють пошкоджені енергооб'єкти
Фото: ДТЕК – офіційний канал / Telegram

Із 8-го до 14 липня фахівці ДТЕК повернули світло понад 111 тис. сімей у 74 населених пунктах, які залишилися без електропостачання через ворожі обстріли у Дніпропетровській і Донецькій областях, а також у Києві. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК.

Зокрема, минулого тижня найбільше відновлень електропостачання було у Дніпропетровській області. Там за тиждень енергетики відновили електрику для 82 тис. сімей. Найбільше пошкоджень зазнав південь регіону, наближений до зони бойових дій.

У Донецькій області тривають важкі бої, ворог використовує артилерію, що часто не дає часу енергетикам перебратися в безпечне місце. Попри постійну небезпеку, із 8-го до 14 липня ремонтні бригади ДТЕК відновили електропостачання в домівках 28,6 тис. сімей.

Ще для 1,1 тис. сімей відновлене електропостачання в Києві, де 8 липня під час ракетної атаки було повністю зруйновано або пошкоджено три трансформаторні підстанції в Шевченківському й Голосіївському районах.

"Попри складну ситуацію в енергетиці, ремонтні бригади ДТЕК продовжують відновлювати пошкоджені енергооб'єкти, як тільки отримають дозвіл від ЗСУ і ДСНС", – зазначили у пресслужбі компанії.

Контекст:

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України. Із травня у країні знову почалися масштабні віялові вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.

2 липня ремонтна бригада ДТЕК потрапила під обстріл у Донецькій області.