У прифронтовій Яровій сім'ї з дітьми отримали продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова

Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів"
Фото: akhmetovfoundation.org

Фонд Ріната Ахметова передав продуктові набори до Ярової Донецької області, що неподалік лінії фронту. Про це повідомили 1 жовтня у пресслужбі Фонду.

Селище пережило окупацію, але восени 2022 року його звільнили ЗСУ. Відтоді туди повернулося багато людей. Для сімей із дітьми, які тут живуть, Фонд передав допомогу.

"Багато людей евакуювалися до нас – і у 2014 році, і недавно. Люди відчувають піклування, і це важливо. Усі перебувають у складних умовах", – розповів староста Ярової Дмитро Дремлюженко.

"Це єдиний спосіб вижити, адже роботи немає, та і як працювати, коли в тебе дитина маленька? Допомога дуже потрібна насамперед їм. Ви рятуєте наших дітей", – додала місцева жителька Вікторія.

Наслідки окупації Ярова відчуває досі, під час чергового обстрілу спалахнув замінований ворогом ліс.

"Допомогу отримали й ті сім'ї з дітьми, які постраждали від лісової  пожежі, й сім'ї, які виїхали ще у 2014 році з Донецька й Горлівки – вони не втрачають надії повернутися додому", – наголосив амбасадор Фонду, керівник "Маріупольського телебачення" Микола Осиченко.

З початку повномасштабної війни Фонд передав понад 380 тис. продуктових наборів для жителів Донецької області й тих, хто тимчасово евакуювався з регіону.

Контекст:

Із 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів".

По консультацію щодо умов отримання допомоги можна звернутися на безплатну гарячу лінію 0 (800) 509 001 або написати в месенджер Фонду.