Ігор Суркіс про травму Бєсєдіна: Плітки, що УЄФА платить €20 тис. на день, не відповідають дійсності

Бєсєдіну треба буде відновлюватися, за прогнозами лікарів, приблизно пів року
Фото: EPA
Ситуацію з компенсацією від УЄФА за час відновлення футболіста Артема Бєсєдіна, який дістав травму в матчі збірної України проти Швеції на Євро 2020, президент "Динамо" Ігор Суркіс пояснив у коментарі "Фокусу".

"Є регламентні норми. Наскільки мені відомо, УЄФА бере на себе зарплату футболіста до моменту його повернення на поле. А ось ці плітки, що платять €20 тис., – це все не відповідає дійсності", – сказав Суркіс.

Президент "Динамо" пояснив, що УЄФА виплачує зарплату гравця, якщо за 28 днів футболіст не відновився після пошкодження і якщо є документи, що підтверджують його травму.

"У когось ця зарплата може бути величезною, ви ж розумієте, скільки заробляють футболісти в західних клубах. Це суми, непорівнянні з нашими", – зазначив Суркіс.

Він додав, що "краще б сам заплатив будь-які гроші, тільки щоб Бєсєдін був здоровим і допомагав нашій команді".

"Деякі люди підносять цю ситуацію так, ніби "Динамо" на цьому щось заробить. Ми сумуємо, нам важливіший футболіст, ніж будь-які гроші", – підкреслив Суркіс.

Про те, що кожен день відновлення гравця, якщо воно триває довше, ніж 28 днів, за правилами УЄФА нібито коштує €20 тис, раніше писав Sport.ua.

Контекст:

29 червня в 1/8 фіналу Євро 2020 збірна України перемогла команду Швеції з рахунком 2:1 і вийшла у чвертьфінал турніру. 3 липня в Римі (Італія) команда тренера Андрія Шевченка зіграє проти збірної Англії. Матч відбудеться о 22.00 на стадіоні "Олімпіко".

Бєсєдін дістав травму під час першого екстратайму. Маркус Даніельсон у підкаті вдарив йому в коліно, і рефері після перегляду повтору вирішив показати червону картку шведу. Український футболіст гру продовжити не зміг, замість нього вийшов Віктор Циганков. Даніельсон після гри зайшов у роздягальню української збірної і перепросив у Бєсєдіна.

Асистент головного тренера збірної України Олександр Шовковський заявив, що Бєсєдін більше не зіграє на Євро 2020. Як з'ясували згодом, у гравця перелом стегнової кістки і пошкоджено кілька зв'язок, орієнтовний термін відновлення – приблизно шість місяців.