Світоліна втретє у кар'єрі пробилася у чвертьфінал Wimbledon

Світоліна грала із чорною стрічкою
Фото: ЕРА

8 липня у чвертьфінал одиночного розряду тенісного турніру із серії Великого шлему Wimbledon пробилася Еліна Світоліна, єдина українка, яка продовжує боротьбу. Про це повідомляє сайт WTA.

Світоліна, яка у світовому рейтингу посідає 21-ше місце, із рахунком 6:2, 6:1 виграла у китаянки Ван Сіньюй (42-га у рейтингу WTA).

Українка виходила на корт із чорною стрічкою, щоб привернути увагу західного світу до сьогоднішнього масового ракетного обстрілу України, жертвами якого стало, за останніми даними, 36 людей.

Світоліна втретє у кар'єрі вийшла у чвертьфінал Wimbledon і здобула 20-ту перемогу на кортах цього турніру, зазначає "Великий теніс України".

За вихід у півфінал турніру Великого шлему Світоліна побореться із четвертою ракеткою світу Оленою Рибакіною з Казахстану. Поєдинок заплановано на 10 липня.

Контекст:

Wimbledon відбувається у Лондоні з 1-го до 14 липня на трав'яних кортах. Призовий фонд жіночого турніру становить £25 млн.

Загалом в основній сітці одиночного розряду жіночого тенісного турніру в Лондоні стартувало вісім українок. У першому колі програли Леся Цуренко, Катерина Байндль та Ангеліна Калініна, у другому – Дар'я Снігур і Юлія Стародубцева, а у третьому – Даяна Ястремська і Марта Костюк.