Відсторонені від змагань футболісти РФ не зіграли з Таїландом і поскаржилися на суддів

Гра мала відбутися в Ханої, повідомили в РФС
Фото: EPA

Збірна країни-агресора Росії з футболу, яку через агресію проти України усунули від міжнародних змагань, не змогла 7 вересня зіграти проти нерейтингової збірної Таїланду. Про це проінформував Російський футбольний союз (РФС).

Грати з таїландцями росіяни планували у столиці В'єтнаму Ханої.

"Матч збірної Росії і Таїланду скасовано через негоду. [...] Рішення ухвалювали з урахуванням кількості опадів, що вже випали, і прогнозу погоди на найближчу добу в Ханої", – написали в РФС.

В останньому рейтингу ФІФА збірну країни-агресора розмістили на 33-му місці, повідомляв sport.ua. Таїланд у тому самому рейтингу – 101-й.

Росіяни, які не беруть участі в міжнародних змаганнях, перед цим, 5 вересня, зіграли з командою В'єтнаму (виграли 3:0), яка в рейтингу ФІФА ще нижча за Таїланд – 115-та. Після гри тренер збірної РФ Валерій Карпін поскаржився на суддів, що вони не дозволяють порушувати правила.

Контекст:

28 лютого 2022 року ФІФА та УЄФА ухвалили рішення, що всі російські команди, хай то національні чи клубні, буде відсторонено від участі у змаганнях ФІФА та УЄФА. Це рішення керівних органів стало наслідком повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Проте 26 вересня 2023 року виконавчий комітет УЄФА дозволив участь у змаганнях представницьким молодіжним збірним Росії на рівні дівчат і хлопців U17.

4 жовтня рада ФІФА схвалила поширення цього рішення на чемпіонат світу з футболу U17 і чемпіонат світу з футболу серед жінок U17.

Українська влада закликала бойкотувати змагання за участю росіян, цю позицію офіційно підтримала низка асоціацій футболу Європи, зокрема Англії, Польщі, Латвії, Литви, Швеції, Данії, Фінляндії, Ірландії, Норвегії, Румунії.