"HIMARS'и життєдайні". Арестович назвав 11 місць скупчення ворога, куди ЗСУ завдали ракетних ударів 10 липня

В Україні використовують HIMARS із боєприпасами дальністю до 70 км
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

10 липня Збройні сили України завдали понад 10 ударів по важливих об'єктах російських військ з американських систем залпового вогню HIMARS. Про це у Facebook повідомив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

"За сьогодні не менше ніж 11 нових ракетних ударів по російських військових об'єктах за допомогою HIMARS'ів життєдайних. Ураження цілей (склади з боєприпасами, ПММ) у Маріуполі, Алчевську, Шахтарську, Кіровському, Харцизьку, Чистякові, Зугресі, Придорожньому, Іловайську, шахті Калініна та Ленінському районі Донецька", – написав він.

Радник глави ОП наголосив, що "смертям людей радіти не можна, навіть якщо вони вороги, а бойовій результативності своєї армії радіти можна".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після отримання від західних партнерів сучасної зброї, зокрема американських РСЗВ MLRS і HIMARS з боєприпасами дальністю до 70 км, ЗСУ знищили низку складів боєприпасів загарбників на тимчасово окупованій території, а також казарми, де розміщувалися російські військові.

9 липня під час бізнес-конференції на платформі Forbes міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що РСЗВ HIMARS "наносять більше ураження ворогу, ніж класичні, перевірені часом гармати 152-мм калібру".