Губернатор Воронезької області РФ підтвердив смерть на війні з Україною генерал-майора Завадського

Смерть генерала підтвердили в РФ
Фото: mil.ru

Губернатор Воронезької області країни-агресора РФ Олександр Гусєв підтвердив смерть на війні з Україною заступника командувача 14 армійського корпусу Північного флоту генерал-майора Володимира Завадського.

Подробиць загибелі Завадського губернатор не розкрив.

Про загибель Завадського російські пропагандисти-"воєнкори" повідомили 29 листопада. За їхніми даними, автомобіль генерала підірвався на міні.

Пізніше смерть Завадського на своїй сторінці у "ВКонтакте" (заборонена в Україні російська соціальна мережа) підтвердила російська Міжрегіональна громадська організація випускників Московського вищого військового командного училища імені Верховної Ради РРФСР "Кремль". Завадський був випускником цього військового училища.

Контекст:

Російський проєкт "Медіазона" писав, що станом на початок червня 2023 року було підтверджено загибель щонайменше чотирьох вищих офіцерів армії РФ у званні генерал-майора. Водночас, за даними японської розвідки, під час вторгнення в Україну могло загинути приблизно 20 російських генералів.

Після цього росЗМІ підтвердили ліквідацію в Україні начальника штабу 35-ї загальновійськової армії ЗС РФ генерал-майора Сергія Горячева. За даними британської розвідки, Горячев – перший російський генерал, якого ліквідували 2023 року. У липні повідомляли про ліквідацію під Бердянськом Запорізької області генерал-лейтенанта російської армії Олега Цокова.