Ігор Луценко: Путіна так чи інакше очікує смерть. І ми робимо все, щоб її прискорити

Луценко: Найголовніша хвороба Путіна – це ЗСУ й Україна
Фото: ЕРА

Україна та її Збройні сили роблять усе, щоб прискорити смерть президента країни-агресора РФ Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" розповів колишній народний депутат, військовослужбовець Збройних сил України Ігор Луценко.

"Я думаю, що Путіна так чи інакше очікує смерть. І ми робимо все, щоб цю смерть прискорити. Така наша робота. Ми не сподіваємося, що він помре від серцевого нападу чи, як, здається, про рак говорили. У ці байки я зовсім не вірю… Найголовніша хвороба Путіна – це Збройні сили України й Україна. І ми мусимо робити свою роботу в даному випадку. Що стосується його бандитів, мені вбачається такий сценарій: деякий час, можливо, у них буде повний карт-бланш робити все, що вони хочуть, про що вони мріяли", – сказав Луценко.

Він вважає, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, терорист Ігор Гіркін та інші "хлопці з кувалдами" на нетривалий період матимуть повноту влади у РФ, "але ж із їхніми підходами дуже скоро це все у них завалиться".

"Тому що Путін тримається за рахунок мінімальної обережності кагебістської, а у цих узагалі береги попутані. Вони повністю неадекватні. Тому багато хто вважає, що нехай оці радикальні патріоти так звані, які казали: "Путін слабкий, він не хоче воювати. А ми воюватимемо на повну"... Я думаю, що вони повоюють на повну, і на цьому ми з Росією закінчимо", – зазначив Луценко.

Ігор Луценко: Весільний дрон Mavic 3 – основна робоча конячка війни. Які часи, таке й весілля. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст:

Колишній радянський розвідник і однокурсник Путіна по інституту КДБ Юрій Швець, який понад 27 років живе у США, ще 2020 року висловлював думку, що Путін пішов у бункер з охоронцями й ховається там від соратників.

Путін здається "більш ізольованим, ніж будь-коли", і відчуває "втрату друзів" як у Росії, так і за її межами, писала за підсумками 2022 року The Washington Post.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков 24 квітня 2023 року заявив, що Путін "ніколи не сидів" у бункері і що в нього немає двійників.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов наголосив, що Путін є законною військовою ціллю для України.