Якщо РФ застосує ядерну зброю, особливого сигналу повітряної тривоги не буде – ПС ЗСУ

Щоб уникнути потенційного ризику, сили ППО України мають знищувати усі повітряні цілі окупантів ще під час польоту, зазначили ПС ЗСУ
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)

У разі застосування країною-агресором РФ ядерної зброї в Україні, особливого сигналу повітряної тривоги не буде. Про це в інтерв'ю "Телеграфу", опублікованому 4 серпня, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він розповів, що після запуску окупантами з певного району ракет ПС ЗСУ бачать на моніторах цілі та їхні параметри (швидкість, курс, висоту польоту).

"І так можна скласти картинку, що за літак та яке озброєння він має", – зазначив Ігнат.

За його словами, дізнатися, який боєзаряд у ракети, заздалегідь неможливо. Тому й жодного особливого сигналу повітряної тривоги в Україні не звучатиме у разі використання окупантами ядерної зброї, пояснив спікер ПС ЗСУ.

Як зазначив Ігнат, щоб уникнути потенційного ризику, сили ППО України мають знищувати всі повітряні цілі окупантів ще під час польоту.

Контекст:

Наприкінці липня заступник голови Ради безпеки країни-агресора РФ Дмитро Медведєв пригрозив, що Росія може застосувати ядерну зброю у разі успіху контрнаступу України.