Командування однієї із бригад окупантів приховує масові дезертирства й погрожує солдатам розстрілами – ГУР Міноборони України

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого
Фото: EPA
Російські окупанти намагаються уникнути бойових сутичок з українськими військовими. Про це заявило Головне управління розвідки Міноборони України 5 червня у Facebook.

"Попри погрози про притягнення до кримінальної відповідальності, загороджувальні загони з так званих кадирівців та посилений контроль із боку "особістів" та прикордонників, російські окупанти всіма можливими способами намагаються залишити територію України", – ідеться в повідомленні.

За даними ГУР, командування 30-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї загальновійськової армії РФ приховує масові дезертирства й погрожує солдатам розстрілами.

"Один із підрозділів бригади був затриманий при спробі перетину державного кордону в районі пункту пропуску "Шияни" (Бєлгородська область) та насильно повернутий до зони активних бойових дій. Тепер у підрозділі обговорюють можливість здачі в полон захисникам України", – повідомили у відомстві.

У ГУР зазначили, що 30-та окрема мотострілецька бригада діє на лиманському напрямку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У РФ цю війну називають "спецоперацією".