Нацбанк України перерахував на потреби військових 14,7 млрд грн зі спецрахунку

24 лютого Нацбанк відкрив спеціальний рахунок для збирання коштів на підтримку ЗСУ
Фото: National Bank of Ukraine (NBU) / Flickr
Нацбанк України перерахував на потреби армії 14,7 млрд грн зі спеціального рахунку. Про це повідомила пресслужба НБУ 7 квітня.

"Із дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано майже 14,7 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, понад 4,7 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари). Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великобританії, Канади, Німеччини, Швеції, Польщі, Норвегії, Фінляндії, Франції, Австралії, Чехії та ще багатьох країн світу)", – зазначили у НБУ.

Станом на 7 квітня залишок коштів на спецрахунку становить майже 15 млн грн.

Як перерахувати гроші на спецрахунок, Нацбанк інформує тут.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення окупаційних військ РФ в Україну, Нацбанк відкрив спеціальний рахунок для збирання коштів на підтримку ЗСУ.

"Рахунок мультивалютний, створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті", зазначили у пресслужбі регулятора.