Офіс президента: Будь-які розмови про можливість послаблення санкцій щодо Росії неприпустимі на тлі підготовки анексії півдня і сходу України

Кремль "повинен розуміти ціну кожного свого наступного кроку", зазначив Подоляк
Фото: president.gov.ua
Будь-яка спроба російських загарбників "легалізувати" тимчасово окуповані ними території України має дістати жорстку відповідь у вигляді санкцій.

Таку думку 9 червня у Twitter висловив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

"Будь-які розмови про можливість послаблення санкцій щодо Росії на тлі підготовки анексії півдня і сходу України категорично неприпустимі. Будь-яка спроба "легалізувати" окуповані території має отримати жорстку санкційну відповідь", – написав Подоляк.

Кремль "повинен розуміти ціну кожного свого наступного кроку", резюмував радник керівника ОПУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну, заявивши, що мета РФ – "демілітаризація і денацифікація України".

Станом на 9 червня російські окупаційні війська захопили частину територій Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської і Харківської областей. Раніше, 2014 року, РФ анексувала Кримський півострів.

У Кремлі заявили 2 червня, що проведення псевдореферендумів про приєднання до РФ ОРДЛО, Херсонської і Запорізької областей зараз неможливе.

В адміністрації президента РФ хочуть об'єднати тимчасово окуповані території Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей в один федеральний округ у складі Росії, написала "Медуза" 9 червня з посиланням на три джерела у Кремлі. Псевдореферендуми про приєднання тимчасово захоплених територій України до РФ можуть провести у середині липня, "якщо ситуація на фронті дозволить", або 11 вересня (у день голосування у Росії, коли відбудуться вибори губернаторів), зазначило видання.