Окупанти відправляють українських підлітків у військові табори для "промивання мізків". Там доводиться ходити на концерти Газманова – Центр нацспротиву

Українських підлітків вивозять у РФ, де проводять"патріотичне виховання"
Фото: EPA

Дітей із тимчасово окупованих територій України росіяни вивозять у РФ, де займаються їхнім мілітаристським вихованням із метою подальшого вербування їх до лав армії загарбників. Про це 10 серпня повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), який створили Сили спецоперацій ЗСУ.

"Так, із 1-го до 18 серпня в Пензі (РФ) тривають військово-патріотичні збори за участі українських підлітків у таборі "Гвардієць". Туди окупанти вивезли підлітків із тимчасово окупованих територій", – з'ясували в ЦНС.

Зокрема, за даними центру, дітей у табір звезли із населених пунктів Донецької області: Маріуполя, Кіровського, Єнакієвого, Горлівки, Шахтарська, Макіївки, Донецька.

"У таборах дітям влаштовують вишколи, екскурсії пропагандистськими музеями й концерти пропагандиста Олега Газманова [російського співака, який підтримав вторгнення в Україну]. Таким чином ворог продовжує політику знищення цілого покоління українців, промиваючи дітям мізки й намагаючись завербувати їх до війни проти їхньої Батьківщини", – підсумували в Центрі нацспротиву.

2 серпня ЦНС повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях України росіяни поставили перед колаборантами план вивезення понад 10 тис. місцевих дітей нібито на відпочинок.

Контекст:

За даними державного порталу "Діти війни", офіційно Україна змогла підтвердити депортацію 19 546 дітей, повернути вдалося лише 386.

Дитяча омбудсменка України Дар'я Герасимчук заявляла, що, оскільки частина території України опинилася в окупації і влада не має туди доступу, може йтися про кілька сотень тисяч викрадених дітей.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента країни-окупанта РФ Володимира Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації дітей з окупованих районів України в Росію.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій депортацію українських дітей названо геноцидом.