"Пошкоджено будівлю моргу". Кличко розповів про лікарню, яка постраждала внаслідок удару окупантів по Києву. Фото

У Києві внаслідок ракетного удару окупантів пошкоджено лікарню, дитячий садок і житлові будинки, розповів Кличко
Фото: Віталій Кличко / Telegram

Унаслідок падіння уламків російських ракет у Києві пошкоджено будівлі на території лікарні у Дніпровському районі столиці, повідомив 13 грудня в Telegram мер Києва Віталій Кличко.

"Цієї ночі уламки іншої ракети впали й на територію однієї з міських лікарень у Дніпровському районі. Пошкоджена будівля моргу, а також незначних ушкоджень зазнав корпус медзакладу", – написав він.

Уранці 13 грудня Кличко повідомляв, що внаслідок падіння уламків російських ракет на територію лікарні одна людина постраждала й у кількох корпусах вилетіли вікна.

Пресслужба МОЗ України уточнила у Facebook, що пошкоджено будівлю дитячої лікарні у Дніпровському районі.

"На щастя, без жертв. Лікарня продовжує прийом пацієнтів. Евакуація медиків та пацієнтів не проводилася", – додали у відомстві.

Загалом у Києві, за даними МОЗ, зафіксовано 53 звернення пацієнтів. 20 осіб шпиталізували, з них 18 дорослих і двоє дітей.

"Наразі стан майже всіх пацієнтів задовільний, декілька дорослих знаходяться у стані середньої тяжкості. В основному травми, отримані від уламків скла, побутових речей та дії ударної хвилі", – заявили у відомстві.

Кличко заявив також, що ремонтувати доведеться будівлю дитячого садка у Дніпровському районі Києва. Чи необхідний капітальний ремонт багатоповерхівки, що стоїть поруч, за його словами, визначать експерти.

"Уламки балістичної ракети впали у двір багатоквартирного будинку. Унаслідок цього пошкоджено і будинок, і дитячий садок, розташований поруч. У дворі згоріли припарковані авто, а також повилітали шибки у прилеглих будинках та школі", – розповів мер Києва.

Контекст:

Сили ППО України в ніч на 13 грудня збили 10 із 10 балістичних ракет, які летіли на столицю, повідомили Повітряні сили ЗСУ. За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти вдарили по Києву "Іскандерами" та С-400.

Унаслідок повітряного бою уламки російських ракет впали в чотирьох районах столиці, що призвело до пожеж і руйнувань. Станом на ранок 13 грудня відомо про 53 постраждалих. 35 будинків у Дніпровському районі залишилися без електроенергії.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що ціллю окупантів був об'єкт критичної інфраструктури.