Уночі ворог атакував безпілотниками Одеську область, є поранені – ОВА

Унаслідок атаки загорілися фури й вантажівки
Фото: Олег Кіпер / Одеська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти в ніч проти 26 вересня за допомогою ударних безпілотників атакували Одеську область, пошкоджено припортову інфраструктуру і приблизно 30 вантажівок. Про це поінформував уранці в Telegram голова ОВА Олег Кіпер.

"Наслідки нічної атаки на Одещину. Протягом двох годин російські терористи атакували ударними безпілотниками Одеську область. В Ізмаїльському районі відбулося влучання у припортову інфраструктуру. Постраждали двоє чоловіків, водії вантажівок", – ідеться в повідомленні.

Він зазначив, що одному з постраждалих медичну допомогу надали на місці, другого з тяжкою травмою руки госпіталізували.

Також пошкоджено будівлю пункту пропуску, складські приміщення, приблизно 30 вантажівок, шість фур загорілися. Пожежники загасили вогонь.

За словами Кіпера, ППО в області працювала "дуже напружено" і збила більшу частину дронів.

Минулої ночі, 25 вересня, окупанти кількома хвилями атакували Одеську область, випустивши 19 ударних безпілотників Shahed і дві надзвукові протикорабельні ракети "Онікс". Також випустили 12 крилатих ракет "Калібр" зі складними траєкторіями руху по різних областях. Українські військові збили 11 ракет "Калібр" і всі 19 дронів.

Унаслідок російської атаки суттєво пошкоджено морський вокзал в Одесі, а в будівлі привокзального готелю, який уже кілька років не функціонує, сталася пожежа. "Онікси" зруйнували зерносховища. Загинуло двоє людей.

Контекст:

20 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія від початку широкомасштабного вторгнення випустила по Україні понад 6,5 тис. ракет і більше ніж 3,5 тис. ударних дронів, зокрема іранських Shahed. Відтоді були нові атаки.