Під час нічної атаки збито 11 ракет і 19 дронів. Суттєво пошкоджено морвокзал в Одесі – сили оборони півдня

Уночі 25 вересня сили оборони України збили 30 повітряних цілей
Фото: Міністерство оборони України / Facebook (ілюстративне)

Російські окупанти під час нічної атаки на Одесу й область випустили 19 безпілотників та 14 ракет двох типів. Про це 25 вересня в Telegram повідомили сили оборони півдня України.

Українські військові зазначили, що ворог спрямував на Одеську область 19 ударних дронів типу Shahed-136/131 і дві надзвукові ракети "Онікс".

Також окупанти застосували 12 "Калібрів" зі складними траєкторіями руху, прокладеними через різні області України. Для атаки з моря додатково до надводного ракетоносця було залучено підводний човен із новоросійської бухти.

"19 Shahed та 11 "Калібрів" збиті силами й засобами протиповітряної оборони. По одному "Калібру" над Миколаївщиною та Кіровоградщиною, переважна більшість – у небі над Одещиною", – зазначено у зведенні.

За даними українських військових, є влучання у припортову інфраструктуру.

"Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, у будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували. "Оніксами" зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали", – зазначили в силах оборони півдня.

Видання "Думська" показало, як уночі збивали ракети над Одесою.

Контекст:

20 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія від початку широкомасштабного вторгнення випустила по Україні понад 6,5 тис. ракет і більше ніж 3,5 тис. ударних дронів, зокрема іранських Shahed. Відтоді були нові атаки.

Після 17 липня, коли країна-агресор Росія відмовилася від продовження "зернової ініціативи", вона регулярно завдає ударів по південних регіонах України, атакує портову і логістичну, а також цивільну інфраструктуру, житлові будинки.

Зокрема, окупанти обстріляли Одесу в ніч проти 23 липня. За даними МВС, загинула одна і постраждало 22 особи, з них четверо – діти. Крім Спасо-Преображенського собору УПЦ МП, російський удар по Одесі пошкодив 25 пам'яток архітектури. Коментуючи ракетний удар по Одесі, у міноборони країни-агресора РФ заявили, що в місті нібито готували "теракти" проти Росії.

Уночі 14 серпня сили ППО України відбили три атаки дронів і "Калібрів" на Одеську область, проте через падіння уламків в Одесі постраждали громадяни й було пошкоджено будівлі.

Ракетами "Онікс" південь Одеської області окупанти атакували також увечері 21 вересня і в ніч на 23 вересня. Уперше про влучання в рекреаційну інфраструктуру повідомляли в ОВА, удруге в ОК "Південь" розповіли про влучання в рекреаційну зону на відкритій території.