В Україні 12 загиблих за день унаслідок російських обстрілів – Костін

У трьох областях України за день окупанти вбили 12 мирних жителів, заявили в Офісі генпрокурора
Фото: ДСНС України / Telegram

Станом на вечір вівторка відомо про 12 загиблих у Харківській, Херсонській і Дніпропетровській областях унаслідок російських обстрілів. Про це ввечері 23 січня повідомив у Х генеральний прокурор України Андрій Костін.

"За уточненими даними, ми вже маємо інформацію про 12 загиблих унаслідок сьогоднішнього ворожого обстрілу", – написав Костін.

За його інформацією, найбільша кількість загиблих у Харківській області – восьмеро, серед загиблих восьмирічна дівчинка та її мати.

"Троє людей загинули в Херсонській області й одна – у Дніпропетровській. Поранення дістали понад 100 жителів цих районів, із них лише в Харківській області – понад 60", – зазначив генпрокурор.

Костін додав, що в Харкові тривають рятувальні роботи.

Країна-агресор РФ уранці 23 січня здійснила чергову масштабну ракетну атаку на Україну. За даними Повітряних сил ЗСУ, окупанти випустили крилаті й балістичні ракети.

У Харкові окупанти влучили у два багатоповерхові будинки, пошкодили пожежну частину й іншу цивільну інфраструктуру, станом на вечір 23 січня відомо про вісьмох загиблих. У Києві пошкоджено житлову і спортивну інфраструктуру, постраждало 22 особи. У Павлограді Дніпропетровської області загинула одна людина.

Офіс генпрокурора повідомляв про двох загиблих у Бериславському районі Херсонської області.

Контекст:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що всього під час атаки 23 січня було зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника. Сили оборони знищили 21 ракету, зокрема 15 із 15 крилатих Х-101/Х-555, п'ять із 12 балістичних "Іскандерів-М" і одну із двох Х-59. ППО не змогла збити жодної Х-22 і С-300/С-400. Ігнат заявив, що українська ППО відпрацювала "максимально ефективно" за наявних обставин.

Усього за добу, за даними Генштабу ЗСУ станом на 18.00 23 січня, зафіксовано 44 засоби повітряного нападу противника: чотири зенітні керовані ракети С-300/С-400, 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, вісім ракет Х-22, 12 балістичних ракет "Іскандер-М", п'ять керованих авіаційних ракет Х-59/Х-31 (дві з них увійшли до статистики ранкового масованого удару, три випустили в інший час).

Унаслідок бойової роботи сили й засоби протиповітряної оборони знищили 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, п'ять балістичних ракет "Іскандер-М", дві керовані авіаційні ракети Х-59 (одну – під час ранкового масованого удару, ще одну – неподалік Дніпра у другій половині дня).