З "Фельдман Екопарку" евакуювали ведмедів і північного оленя, який утік після обстрілу

Фельдман повідомив, що для евакуації всіх тварин з екопарку доведеться здійснити ще 1520 поїздок
Фото: feldman-ecopark.com
12 квітня з "Фельдман Екопарку" у передмісті Харкова евакуювали трьох бурих ведмедів, одного гімалайського і трьох шотландських корів. Про це у Facebook повідомила пресслужба екопарку.

"Вивезли північного оленя. Багато хто читав у ЗМІ, що він бігав у районі П'ятихаток, місцеве населення його виставляло [у соцмережах]. Ми сьогодні його зловили, він уже у нас. Тож сьогодні, можна сказати, день вдався", – розповів директор екопарку Віталій Ільченко.

За його словами, до кінця робочого дня обстріл посилився й евакуацію довелося зупинити – окупанти стріляли з "Градів", також команда екопарку отримала від військовослужбовців повідомлення про можливий авіаналіт.

Власник екопарку, позафракційний народний депутат Олександр Фельдман сказав, що для евакуації тварин, які залишилися, доведеться здійснити ще 15–20 подорожей.

В екопарку 11 квітня повідомили, що допомогу на евакуацію, лікування та корм для тварин за тиждень надало 4 тис. людей.

"Це приблизно стільки ж, скільки за весь попередній період, що минув із початку російської агресії в Україні, тобто більш ніж за місяць. Пожертви приходять як з усіх регіонів України, так і з низки інших країн. Окрім того, велика кількість платежів приходить анонімно (зокрема у криптовалютах)", – написала у Facebook пресслужба екопарку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

"Фельдман Екопарк" заснували 2011 року. У ньому утримують понад 2 тис. тварин 300 видів, значна частина з них рідкісні і ті, що зникають, зазначено на сайті закладу.

24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Фельдман повідомив, що російські снаряди влучили по території "Фельдман Екопарку", внаслідок чого було вбито та поранено тварин.

7 березня російські окупанти з мінометів і автоматів убили двох людей, які намагалися погодувати тварин у "Фельдман Екопарку", який потрапив під обстріл.

17 березня в екопарку розповіли про загибель унаслідок мінометного обстрілу двох орангутангів та шимпанзе, 19 березня загинуло дев'ять благородних оленів, 25 березня – чотири лані та три валлійські кози, 31 березня – пара бізонів, 10-місячне дитинча залишилося без батьків.

Фельдман 5 квітня повідомив, що екопарк напередодні зазнав масованого обстрілу ракетами та авіацією, унаслідок чого було пошкоджено вольєри тварин. Він зазначив, що великих хижаків доведеться приспати, якщо їх не вдасться вивезти. 5-го та 6 квітня з екопарку вивезли левів, ягуарів та пантер. Евакуація тварин триває.