Держдума РФ ухвалила закон про ізоляцію рунету

Із 375 депутатів у сесійній залі 308 схвалили закон про ізоляцію рунету
Фото: duma.gov.ru

Законопроект про забезпечення надійної роботи російського сегменту інтернету у випадках збоїв або цілеспрямованого масштабного зовнішнього впливу Державна дума РФ ухвалила у третьому, остаточному, читанні. Він набуде чинності 1 листопада 2019 року, окремі його положення – із 1 січня 2021 року.

Державна дума Російської Федерації 16 квітня в третьому, остаточному, читанні ухвалила закон "Про внесення змін у федеральний закон "Про зв'язок" і федеральний закон "Про інформацію, інформаційні технології та про захист інформації", більш відомий як закон про ізоляцію рунету, повідомляють на сайті Державної думи РФ.

Офіційним завданням закону названо "забезпечення надійної роботи російського сегменту інтернету у випадках збоїв або цілеспрямованого масштабного зовнішнього впливу".

Із 375 присутніх на засіданні депутатів Держдуми 307 проголосувало "за", 68 – "проти". Він набуде чинності 1 листопада 2019 року, крім положень про криптографічний захист інформації та про національну систему доменних імен – вони почнуть діяти з 1 січня 2021 року.

Рада Федерації РФ розгляне закон 22 квітня, повідомляє "Медуза" з посиланням на одного з ініціаторів законопроекту, сенатора Андрія Клішаса.

m5-ml74j-gh_5cvppr9ibg

14 грудня 2018 року в Державну думу РФ подали проект закону, який передбачає роботу російського сегменту інтернету без під’єднання до всесвітньої мережі, в автономному режимі.

12 лютого 2019 року Державна дума Росії ухвалила в першому читанні законопроект про створення російського суверенного інтернету.

У березні компанія Telegram закликала користувачів вийти 10 березня на акції проти ізоляції російського інтернету. Повідомлення із закликом на мітинг поширив бот, за допомогою якого месенджер інформує про нововведення.