Очільник південнокорейської секти на колінах попросив вибачення за зараження людей коронавірусом. Відео

Влада Південної Кореї вимагає кримінального переслідування засновника секти
Фото: ЕРА
88-річний Лі Ман Хі, лідер християнської секти "Церква Ісуса Сінчхонджі" в Південній Кореї, 2 березня публічно попросив вибачення у зв'язку з тим, що його організація стала розповсюджувачем коронавірусу SARS-CoV-2 у країні. Він зробив традиційний глибокий уклін і опустився на коліна. Відеозапис розміщено в YouTube-акаунті телеканала CGTN. Влада Південної Кореї вимагає кримінального переслідування Лі Ман Хі за перешкоджання зусиллям уряду щодо боротьби з поширенням хвороби. Ідеться про те, що церква протягом тривалого часу відмовлялася надати список учасників богослужінь, щоб їх могли перевірити на зараження. Станом на 2 березня, із 4212 хворих у Південній Кореї 2418 відвідували служби в Церкві Ісуса Сінчхонджі.

Поширення захворювання COVID-19, яке спричиняє новий коронавірус, почалося у грудні 2019 року з китайського Уханя.

Станом на початок доби 3 березня загалом жертвами вірусу у КНР стали 2943 людини. Кількість виявлених випадків зараження загалом становить 80 151.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 2 березня за межами материкового Китаю зареєстровано 8774 випадки зараження коронавірусом у 64 країнах. Випадків із летальними наслідками – 128.