Поліція Лондона попросила допомоги в розслідуванні вбивства друга Березовського Глушкова

За 27 годин до того, як стало відомо про смерть Глушкова, у районі, де жив бізнесмен, проїхав чорний фургон
Скріншот: met.police.uk

У межах розслідування загибелі друга бізнесмена Бориса Березовського, колишнього першого заступника гендиректора компанії "Аэрофлот" Миколи Глушкова Скотланд-Ярд розшукує водія фургона, який помітили неподалік від будинку вбитого.

Скотланд-Ярд розшукує водія чорного фургона Volkswagen, який потрапив на кадри камер відеоспостереження поблизу будинку колишнього заступника гендиректора "Аэрофлота" Миколи Глушкова, убитого в березні в Лондоні. Про це повідомляє сайт відомства.

Фургон помітили на Кларенс-авеню в районі Нью-Мальден, де жив Глушков. Камери зафіксували його між 19.30 та 22.30 11 березня, приблизно за 27 годин до того, як у поліцію повідомили про смерть бізнесмена. Слідчі намагаються встановити особу водія і звернулися до громадськості по допомогу.

У поліції повідомили, що детективи допитали у справі Глушкова загалом 286 свідків. Детективи також проаналізували 1086 доказів.

Тіло колишнього соратника бізнесмена Бориса Березовського Глушкова виявили 12 березня. За даними The Independent, його могли задушити собачим повідцем.

Глушков у 1989–1991 роках обіймав посаду начальника відділу, потім – заступника гендиректора компанії Березовського "ЛогоВАЗ". У 1991–1995 роках керував фінансовим департаментом "АвтоВАЗа", у 1996-му обійняв посаду заступника гендиректора компанії "Аэрофлот", у якій Березовський був основним акціонером.

У 2000 році його було заарештовано у справі про розкрадання коштів авіакомпанії, його обвинуватили в шахрайстві, відмиванні злочинно нажитих коштів і неповерненні валютної виручки з-за кордону. У 2004 році Савьоловський суд Москви засудив Глушкова до трьох років і трьох місяців ув'язнення, його було звільнено в залі суду, оскільки він відбув цей строк, перебуваючи під вартою.

У березні 2017 року Савьоловський суд Москви заочно засудив Глушкова до восьми років колонії загального режиму за новою справою про розкрадання коштів "Аэрофлота".

У Росії в Глушкова залишилися величезні борги, пов'язані із судовим переслідуванням у справі про розкрадання в "Аэрофлоте" в 90-х роках.

Поліція Лондона не виявила зв'язку між смертю Глушкова та отруєнням екс-розвідника Сергія Скрипаля.