Керівна партія Вірменії обіцяє проголосувати за кандидатуру прем'єра, яку запропонує третина парламенту

На посаду прем'єра претендує Пашинян
Фото: ЕРА

Голова фракції Республіканської партії Вірменії в парламенті Ваграм Багдасарян зазначив, що РПА не буде висувати кандидата на посаду прем'єр-міністра. Під час попереднього голосування єдиний кандидат у прем'єри – лідер вуличних протестів Нікол Пашинян – здобув більше ніж третину голосів у парламенті.

На виборах прем'єр-міністра Вірменії, які пройдуть у Національних зборах (парламенті) 8 травня, керівна Республіканська партія Вірменії (РПА) не буде перешкоджати обранню нового глави уряду. Про це повідомив голова фракції РПА в парламенті Ваграм Багдасарян, інформує PanARMENIAN.Net.

"РПА проголосує за того кандидата в прем'єри, який матиме підтримку 1/3 депутатів парламенту. У нас не буде власного кандидата", – сказав він.

Агентство зазначає, що перед цим керівна партія провела зустріч із Сержем Саргсяном – лідером РПА, який обіймав посаду прем'єра раніше.

На сьогодні єдиний кандидат на пост прем'єр-міністра Вірменії – лідер вуличних протестів, голова опозиційної фракції "Єлк" Нікол Пашинян. Під час першого голосування, яке відбулося 1 травня, за нього проголосувало 45 зі 105 депутатів. Фракція Республіканської партії, яка контролює 58 зі 105 місць у парламенті, за Пашиняна не голосувала.

23 квітня вуличні акції протесту в Єревані змусили главу уряду Сержа Саргсяна піти у відставку. Із 2008-го до 2018 року він був президентом Вірменії і намагався зберегти свою владу на новій посаді після переходу країни до парламентської форми правління.

Виконувачем обов'язків глави уряду став перший віце-прем'єр, соратник Саргсяна, колишній топ-менеджер російського "Газпрому" Карен Карапетян.

2 травня у Вірменії тривають акції протесту. Мітингувальники перекрили дороги, але Пашинян закликав їх розблокувати.