Пугачов: Олігархи живуть у страху й абсолютно керовані Путіним

Пугачов: Ось ці санкції не проти Фрідмана. Не проти того, щоб він у будинку жив і ковбасу їв. Вони абсолютно прозорі. Це гроші Путіна
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Російський бізнесмен, який живе у Франції, ексчлен Ради Федерації РФ, колишній близький друг президента РФ Володимира Путіна Сергій Пугачов у інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповів, що російські олігархи живуть у страху перед главою Кремля.

"Живуть у страху. І найголовніше не у страху. Найголовніше, що вони абсолютно керовані, у тому сенсі, що... Не називатиму прізвищ, вони занадто гучні й відомі. Дорученець Путіна пише на клаптику паперу реквізити офшорної компанії – у конверт, посланцю –  і фельд'єгер везе й каже: "Це вам передали. Володимир Володимирович, президент передав", – зазначив Пугачов.

За його словами, на клаптику паперу вказано суму.

"Потім ад'ютант телефонує: "Ви там усе отримали?" Він каже: "Не те що отримали, уже виконали", – додав бізнесмен.

Пугачов сказав, що олігархи 20 років за такою схемою фінансували Росію.

"Фінансували цю війну. А сьогодні вони кажуть: "Ми не можемо на нього вплинути". Звісно, не можете. А були сумніви? Ось ці санкції не проти [російського бізнесмена Михайла] Фрідмана. Не проти того, щоб він у будинку жив і ковбасу їв. Вони абсолютно прозорі. Це гроші Путіна", – заявив бізнесмен.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ до України. Він заявив, що мета РФ – "демілітаризація та денацифікація України".

Через вторгнення РФ в Україну західні країни, включно зі США, Канадою, Австралією, Великобританією, а також Євросоюзом, наклали на Росію санкції. Обмеження, зокрема, стосуються великих російських банків та групи наближених до Путіна чиновників та їхніх дітей. Після того як Росія відмовилася припинити агресію проти України, ЄС, США, Великобританія та Канада занесли до санкційного списку самого Путіна.