Відомий контейнеровоз Ever Given покинув Суецький канал

Ever Given покидає Суецький канал у супроводі буксирів
Фото: EPA
Контейнеровоз Ever Given, який у березні цього року заблокував Суецький канал, знявся з якоря після того, як влада Єгипту підписала угоду про компенсацію із власниками і страховиками. Про це повідомляє BBC.

За даними телерадіокомпанії, Ever Given знявся з якоря орієнтовно об 11.30 за місцевим часом і попрямував на північ у бік Середземного моря в супроводі буксирів.

Корабель заарештували протягом трьох місяців неподалік від міста Ісмаїлія.

Умов угоди не розголошують, але, за даними BBC, Єгипет вимагає $550 млн компенсації за блокування Суецького каналу. Раніше називали суму $900 млн.

Коли корабель рушив, єгипетське телебачення показало кадри, на яких капітанові і члену екіпажу підносять квіти та меморіальну дошку на борту корабля.

Контекст:

Судно MV Ever Given компанії Evergreen (цей напис на борту судна вказано набагато більшим шрифтом, ніж назву контейнеровоза) сіло на мілину в Суецькому каналі 23 березня. 400-метровий контейнеровоз врізався в берег і повністю перекрив рух на одному з найважливіших світових судноплавних маршрутів. Причиною аварії назвали сильний вітер і бурю.

За підрахунками експертної організації в галузі судноплавства Lloyd's List, блокування каналу щодня затримувало рух товарів на загальну суму $9,6 млрд. Отже, кожна година простою – втрата $400 млн для світової торгівлі. Через блокування каналу ціна на нафту почала зростати. Власник судна перепросив за перешкоджання світовій торгівлі.

29 березня контейнеровоз вдалося зняти з мілини. Того самого дня в каналі відновили рух суден.

12 квітня судно заарештували, адміністрація Суецького каналу вимагала від власників виплатити компенсацію в розмірі $900 млн.

Блокування Суецького каналу спричинило сплеск забруднення через застряглі там понад 350 судів.

Ever Given – одне з найбільших вантажних суден у світі. Воно може одночасно перевозити приблизно 20 тис. контейнерів. Судно належить японській Shoei Kisen і ходить під панамським прапором. Операційну діяльність судна здійснює тайванська Evergreen Marine Corporation.