Усик переміг Ф'юрі з нокдауном і став абсолютним чемпіоном світу. Найкращі моменти бою. Фоторепортаж

Усик рішенням суддів переміг Ф'юрі й об'єднав чемпіонські пояси
Фото: EPA

Український боксер Олександр Усик 19 травня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) переміг британця Тайсона Ф'юрі і став абсолютним чемпіоном світу з боксу в суперважкій вазі – першим за 25 років після британця Леннокса Льюїса, який виграв об'єднавчий бій в Евандера Голіфілда 1999 року.

Усик переміг у 12-раундовому поєдинку роздільним рішенням суддів: 115:112, 113:114, 114:113. До бою із Ф'юрі українець володів поясами чемпіона світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBO та IBF, 19 травня він відібрав у британця пояс WBC і став абсолютним чемпіоном світу.

У першій половині поєдинку Ф'юрі був активнішим, однак у дев'ятому раунді українець ледь не нокаутував суперника, провівши серію ударів у корпус і голову. Британський боксер похитнувся й почав падати, проте рефері зупинив атаку, але не почав відліку – одразу після цього пролунав гонг.

Перемогу над Ф'юрі Усик присвятив своєму батьку, який помер 2012 року.

В Усика після бою із Ф'юрі підозрювали перелом щелепи. Чемпіону наклали чотири шви. Його промоутер Олександр Красюк заявив, що Усик, "безперечно", буде готовий до запланованого на 12 жовтня реваншу.

Контекст:

Поєдинок між Усиком і Ф'юрі мав відбутися в Ер-Ріяді 17 лютого. Проте за два тижні до бою з Усиком Ф'юрі дістав розсічення на обличчі під час спарингу і йому наклали шви. Поєдинок перенесли на 18 травня.

Під час битви поглядів 16 травня Ф'юрі відвернувся від Усика, а 17 травня під час фінальної битви поглядів штовхнув українця.

Перемігши Ф'юрі 19 травня, Усик відібрав у британця титул чемпіона світу за версією WBC і став абсолютним чемпіоном світу з боксу (першим за 25 років після британця Леннокса Льюїса, який виграв об'єднавчий бій в Евандера Голіфілда 1999 року). До цього українець володів поясами чемпіона світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBO та IBF у суперважккій вазі.