Якщо зробите це неправильно, перловка не буде розсипчастою. Як правильно готувати перлову кашу

Перловку не треба розварювати
Фото: klopotenko.com

Український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті пояснив, як правильно промивати й варити перлову крупу.

Промивання й варіння

Перед варінням крупу рекомендують перебрати, а потім ретельно вимити під проточною водою так, щоб рідина стала прозорою. Це також зручно робити у дрібному ситі. Не варто залишати крупу у воді більш ніж на одну – три години. Якщо перевищити час замочування, під час варіння крупа не вийде розсипчастою: буде всередині сирою, а зовні розвареною.

Замочування значно скоротить час приготування й зробить крупу смачнішою. Після замочування потрібно злити воду й знову промити крупу.

Замочену перловку залити водою у співвідношенні 1:3 (на одну частину крупи три частини води). Довести до кипіння, посолити й варити до готовності 30–40 хвилин. Виставити маленький вогонь і відкрити кришку.

Перші 15 хвилин крупу потрібно варити на воді, потім злити, за бажання додати молоко й готувати вже до готовності на молоці.

Як обрати якісну перловку

Віддавайте перевагу пачці з прозорою упаковкою, щоб оцінити зерно, – воно має бути не побите.

Контекст:

Перлова крупа – це відшліфовані маленькі зерна ячменю. Із цієї крупи готують гарніри, додають у супи й ковбасу, роблять у горщику з овочами та м'ясом, готують начинки для пирогів, фарширують нею овочі, додають у консервацію і квас.

Українська дієтологиня Світлана Фус назвала перловку "кашею краси".