Хіменес-Браво публічно звернувся до ухилянтів: Коли замість: "Дякую ЗСУ" стало нормально говорити: "Ха-ха, я ухилянт"? Краще мовчіть

Хіменес-Браво: Не демотивуйте військових своєю дурнею
Фото: hectorjimenezbravo / Instagram

Український ресторатор колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво обурився через зміну ставлення до українських захисників. Про це він написав 20 травня в Instagram.

"Коли стало не соромно насміхатися з військових? Мене бентежить усе, що відбувається в медійному просторі України. Одним словом, це жах. Коли це стало нормою? Коли замість: "Дякую ЗСУ" стало нормально [говорити]: "Ха-ха, я ухилянт", "Нехай воює хтось інший" і всі інші жарти про ТЦК? – написав ресторатор. – Ні, я не кажу, що всі повинні йти воювати. Я колумбієць, і це було б лицемірно, оскільки я не військовозобов'язаний. Кожен робить свій вибір. Про це можуть говорити лише люди, дотичні до війни. Я маю на увазі, чому стало не соромно насміхатися. Чому люди собі це дозволяють?"

Хіменес-Браво закликав тих, хто не хоче воювати, або допомагати ЗСУ, або мовчати.

"Краще мовчіть. Не демотивуйте військових своєю дурнею. Військові за цим спостерігають зі шпиталю, з окопу, втомлені з фронту, захищаючи націю та її існування, – написав він. – Боятися воювати – не соромно. Соромно – насміхатися із цього. Майже два роки, як ми втратили Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Маріуполь. Уже другий рік тисячі героїв у полоні, тисячі поранені. Але фронт тримається. Ціною життів і здоров'я. Завдяки військовим, волонтерам, медикам, дипломатам і всім небайдужим цивільним. Усім адекватним дякую. Нас точно більше, хоч інколи здається, ніби живемо серед безсердечних людей".

Ресторатор додав, що сам він і далі допомагає українським захисникам.

"Вам теж це раджу", – підсумував він.

Контекст:

Хіменес-Браво народився в Колумбії. 2011 року продюсери каналу СТБ запросили колумбійського шеф-кухаря зайняти місце судді на проєкті "МастерШеф".

11 березня 2022 року Хіменес-Браво повідомляв, що перервав відпустку в Колумбії і прилетів до Варшави (Польща), щоб допомагати українським біженцям, які покинули країну після нападу Росії. На початку квітня телеведучий повернувся до України. Він ініціював проєкт допомоги ЗСУ.

Хіменес-Браво має українське громадянство, він набув його у травні 2021 року. Кулінар вивчає українську мову.