Магучіх розповіла, чому на змаганнях у перерві між стрибками лягає у спальник

Магучіх: Я просто лежу, відпочиваю, налаштовуюся на свої спроби
Фото: ЕРА

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх в інтерв'ю, опублікованому 5 серпня на YouTube-каналі Minmolodsport, розповіла про ритуали, яких дотримується перед змаганнями.

"Якщо ми кажемо про ритуали перед змаганнями, то це моя зачіска й макіяж український. Це я так заспокоююся. А якщо ми кажемо про безпосередньо в секторі, то вже давно я використовую і матрац-спальник, і ковдру", – розповіла легкоатлетка.

За словами спортсменки, це їй порадив тренер.

"Тому що треба відпочивати між спробами, щоб по всьому тілу був хороший кровообіг. І тепер я просто лежу, відпочиваю, налаштовуюся на свої спроби. І, у принципі, усім так раджу", – сказала Магучіх.

Контекст:

Магучіх 4 серпня вперше стала чемпіонкою Олімпійських ігор, здобувши золоту медаль у стрибках у висоту з результатом 2,00 м. Із таким самим результатом на попередній Олімпіаді 2020 у Токіо вона здобула бронзову медаль.

У липні 2024 року Магучіх побила світовий рекорд у стрибках у висоту серед жінок. Вона з першої спроби стрибнула на 2,10 м на етапі "Діамантової ліги" в Парижі, побивши попередній рекорд (2,09 м), встановлений у 1987 році. Після перемоги на змаганнях Магучіх заявляла, що готова бити вже свій світовий рекорд на Олімпіаді 2024 у Парижі.