Маск пообіцяв подарувати "бездітній кошатниці" Свіфт дитину. ЗМІ назвали його репліку дивною

Маск підтримує на виборах Трампа
Фото: ЕРА

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск 11 вересня в X відреагував на пост американської співачки Тейлор Свіфт, у якому вона заявила, що на президентських виборах у США віддасть свій голос за чинну віцепрезидентку США, кандидатку у президенти від демократів Камалу Гарріс.

Свій пост Свіфт, у якої немає дітей, але є троє котів, підписала як "Бездітна кошатниця" (Childless Cat Lady), іронічно апелюючи тим самим до сенатора Джей Ді Венса, який є кандидатом на посаду віцепрезидента в разі обрання Трампа президентом. Вона також проілюструвала публікацію знімком, на якому її зафіксовано з котом на руках.

У липні 2024 року Венс назвав демократів "купою бездітних кошатниць із жалюгідним життям", зазначає "ВВС News Україна", а в липні проголосував за блокування запропонованого демократами закону про гарантування доступу до ЕКЗ в усій країні. Він також розкритикував Гарріс за те, що в неї немає біологічних дітей.

Свіфт у своїй публікації порівняла Трампа з хаосом, а Гарріс – зі спокоєм і заявила, що голосуватиме за кандидатку від демократів.

Маск у відповідь пообіцяв подарувати артистці дитину.

"Чудово, Тейлор. Ти виграєш. Я подарую тобі дитину й охоронятиму твоїх котів ціною свого життя", – написав Маск.

Маск підтримує на виборах Трампа, але визнав успіх Гарріс на дебатах.

Видання The Guardian, коментуючи пост Свіфт на підтримку Гарріс, зазначило, що Трамп "у якийсь спосіб зробив те, що не зміг зробити ніхто інший, – досить розлютив Тейлор Свіфт, щоб вона нарешті щось сказала про президентські перегони". На думку редакції, знаменитість своїм постом "улаштувала Трампу, імовірно, одну з найдратівливіших ночей у його житті".

Описуючи заяву Свіфт, The Guardian називає співачку, яка 2023 року за версією американського журналу Time стала людиною року, невразливою і такою, якій "нема чого втрачати". У статті зазначають, що за багатьма показниками Свіфт є "найвпливовішою співачкою" з усіх. Видання також наголошує, що у стосунках Свіфт і Трампа є "чудова симетрія": вона не приховує до нього своєї неприязні, а він відкрито демонструє "відчайдушне бажання дістати її схвалення".

Видання Billboard, коментуючи репліку Маска, зазначило, що "охороняти котів – це одне, але обіцяти подарувати "дитину" Свіфт, яка на 20 років молодша за нього й зустрічається із зіркою НФЛ Тревісом Келсі, – дивний підхід". У публікації редакція нагадала, що сам Маск став батьком 12 відомих дітей і зараз веде боротьбу за опіку над трьома з них зі своєю колишньою дівчиною, канадською співачкою Граймс.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Головними суперниками на них стануть Трамп і Гарріс.