"Так смачно, що хочеться плакати". Клопотенко поділився рецептом запеченої качки

Клопотенко: Їсти потрібно повільно, глибоко обдумуючи свої відчуття
Фото: klopotenko / Instagram
Телеведучий, шеф-кухар і переможець "МастерШеф" на каналі СТБ Євген Клопотенко 14 травня опублікував у своєму Instagram рецепт запеченої качиної грудинки.

"Берете грудку і робите надрізи на шкірці (дивіться відео). Сковорідку ставите на вогонь і, доки вона не встигла нагрітися (така ще ледь тепла), кладете качку шкіркою вниз. Це треба для того, щоб зайвий жир витопився. Вогонь середній", – зазначає Клопотенко.

За п'ять хвилин, коли шкірка стане хрусткою, а жир випливе на сковорідку, потрібно додати аніс і поставити качку в духовку.

"Я в таких випадках юзаю режим гриля. Тоді м'ясо (особливо птах) таке прям дуже топ. Рівномірно приготоване і зашибісь яке соковите", – додав він.

Качку готують за 80% потужності духовки (або 220 градусів) приблизно 10 хвилин, залежно від розмірів грудинки. Ідеальний гарнір – апельсин у бальзамічному оцті.

"Воно виходить таким пряним, таким смачним, таким якимось надземним, що хочеться плакати. Їсти треба повільно, глибоко обдумуючи свої відчуття", – підкреслив Клопотенко.

Контекст:

У 2015 році Клопотенко став переможцем кулінарного проєкту "МастерШеф" на каналі СТБ. Після перемоги в шоу телеканал запросив шеф-кухаря як експерта в кілька телевізійних проєктів.

Клопотенко є співзасновником соціального проєкту Cult Food, метою якого є зміна культури харчування.

Навесні 2021 року він увійшов до списку людей, які впливають на майбутнє світової гастрономії 50 Next, підготовленого The World's 50 Best Restaurants.