"Ви будете кричати, потім почнете стогнати". Клопотенко розповів, як приготувати свинячі ребра на Великдень

Клопотенко: "Верещака" – крута українська страва
Фото: depositphotos.com
Телеведучий, шеф-кухар і переможець "МастерШеф" на каналі СТБ Євген Клопотенко 26 квітня опублікував в Instagram рецепт приготування свинячих ребер.

"Страва, від якої ви будете верещати. Так голосно, що сусідам стане важко впетрати, що у вас там відбувається. Та ще й на Великдень. Спочатку ви будете дражнити їхні ніздрі ароматами ребер із карамельним квасом, вершковим маслом, часником і травами. А потім почнете чи то кричати, чи то стогнати. Коротше, можна буде уявити різні "извращения". Але правда в тому, що ви будете їсти верещаку – круту українську страву", – анонсував рецепт кулінарний експерт.

Для приготування верещаки свинячу грудинку необхідно злегка обсмажити на вершковому маслі, додавши туди часник, материнку і квас. Потім перекласти м'ясо у форму й запікати протягом 20 хвилин у духовці за температури 200 °C.

Після приготування Клопотенко рекомендує згустити соус за допомогою подрібненого у крихту хліба.

Контекст:

2015 року Клопотенко став переможцем кулінарного проєкту "МастерШеф" на каналі СТБ. Після перемоги в шоу телеканал запросив шеф-кухаря як експерта в кілька телевізійних проєктів.

Клопотенко є співзасновником соціального проєкту Cult Food, метою якого є зміна культури харчування.

20 квітня 2021 року він увійшов до списку 50 осіб віком до 35 років, які впливають на майбутнє світової гастрономії.