Операція ЗСУ в Курській області, паніка росіян, мобілізація, донат Доліної на сили оборони України. Стрим Гордона з Невзоровим. Трансляція

Невзоров прокоментував ситуацію в Курській області, на яку наступає українська армія
Фото: lydianevzorova / Instagram

На YouTube-каналі "В гостях у Гордона" був стрим засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона з російським телеведучим і публіцистом Олександром Невзоровим, який набув українського громадянства.

Під час стриму Гордон і Невзоров обговорили:

  • воєнну операцію ЗСУ на території Росії – у Курській області;
  • російських пропагандистів, зокрема Володимира Соловйова й Ольгу Скабєєву, і те, як вони реагують на успіхи українських військових;
  • імовірну нову хвилю мобілізації в Росії й участь російських строковиків у бойових діях;
  • розкрадання в російській армії;
  • нелегітимного президента РФ Володимира Путіна;
  • те, чи можливо перемогти Росію у воєнний спосіб;
  • виборчу кампанію у США й кандидатів у президенти, зокрема ексглаву Білого дому Дональда Трампа;
  • скандал із квартирою російської співачки Лариси Доліної, яка підтримала війну проти України, й те, як вона могла задонатити на сили оборони України приблизно $1,5 млн.

Невзоров народився 1958 року в Ленінграді (зараз – Санкт-Петербург). За різними даними, навчався в Московській духовній семінарії, Літературному університеті імені О.М. Горького, Ленінградському державному університеті, але жодного вишу не закінчив. На телебачення прийшов 1983 року, а став відомим наприкінці 80-х завдяки авторській політичній програмі "600 секунд", яка виходила на Ленінградському телебаченні (зараз – "Пятый канал"). У 90-х вів авторські програми на ОРТ.

Чотири рази ставав депутатом Державної думи (1993, 1999, 2000, 2003). У 2000-х роках пішов із політики.

Зараз розвиває свій YouTube-канал і сторінки в соцмережах, зокрема в Instagram і Telegram.

2022 року Слідчий комітет РФ обвинуватив Невзорова в поширенні нібито неправдивої інформації про дії російських збройних сил в Україні й порушив кримінальну справу. 2023 року суд у Москві заочно призначив Невзорову вісім років колонії.

Зараз Невзоров перебуває за межами Росії. У РФ журналіста оголосили в розшук і разом із дружиною назвали "екстремістським об'єднанням", їхнє майно планують вилучити.

2022 року стало відомо, що Невзоров і його дружина набули українського громадянства.