У Херсонській області за добу поранено 11 людей. РФ обстріляла освітню установу й дитячий майданчик – ОВА

Російські військові поцілили в житло та об'єкти критичної інфраструктури
Фото: Прокудін Олександр - Офіційна сторінка / Telegram (архів)

За останню добу армія країни-агресора Росії обстріляла понад 20 населених пунктів у Херсонській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у Telegram.

Під вогнем були Золота Балка, Приозерне, Комишани, Садове, Тягинка, Одрадокам'янка, Антонівка, Михайлівка, Микільське, Велетенське, Хрещенівка, Широка Балка, Нова Кубань, Львове, Новотягинка, Інженерне, Придніпровське, Берислав, Брускинське, Новоберислав і місто Херсон.

За даними Прокудіна, російські військові поцілили в житло та об'єкти критичної інфраструктури. Зокрема, чотири багатоповерхівки та 58 приватних будинків, освітню установу, "пункт незламності", дитячий майданчик і магазин, також пошкоджено господарські та складські приміщення, гаражі й приватний транспорт.

"Через російську агресію 11 людей дістали поранення, з них – троє дітей", – ідеться в пості голови ОВА.

28 липня Прокудін повідомляв, що діти постраждали під час обстрілу селища Комишани – це 10-річна дівчинка та хлопчики 15 і 16 років.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року зазначав, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав, села Херсонської області. Ця тенденція залишається, у регіоні практично щодня є постраждалі й загиблі від російських ударів мирні жителі.