"Метінвест" Ахметова за перше півріччя сплатив до бюджету 10 млрд грн податків

Українські підприємства "Метінвесту" за період січень – червень 2024 року сплатили 1,4 млрд грн податку на прибуток
Фото: metinvest.media

Компанія "Метінвест" Ріната Ахметова з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств у першому півріччі 2024 року збільшила сплату податків і зборів до бюджетів усіх рівнів в Україні на 56% порівняно з першим півріччям 2023 року – до 9,9 млрд грн. Про це повідомили 15 липня у пресслужбі "Метінвесту".

Основним видом податкових надходжень стала плата за користування надрами, яка зросла більше ніж утричі й сягнула 2,9 млрд грн. На другому місці – єдиний соціальний внесок у розмірі 1,8 млрд грн, який зріс на 19%. На третьому місці – податок на доходи фізичних осіб із сумою 1,7 млрд грн, що перевищує показники першого півріччя 2023 року на 16%.

Крім того, українські підприємства "Метінвесту" за період січень – червень 2024 року сплатили 1,4 млрд грн податку на прибуток, що на 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"За час війни "Метінвест" подолав багато викликів. Наші зусилля з перебудови бізнесу дали свої результати – податкові виплати зростають. Це наш внесок у підтримку економіки України й регіонів поблизу лінії фронту, де працюють підприємства компанії. Ми спрямовуємо значні ресурси на допомогу армії й мирному населенню, продовжуємо будувати плани на мирне майбутнє й готові брати участь у повоєнному відродженні країни", – зазначив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков. 

Контекст:

З 1 травня компанія підвищила зарплати працівникам виробничих і ремонтних підприємств в Україні. Їхні оклади зростуть на 5–20%, а за найдефіцитнішими професіями – до 25%. Найбільше підвищення отримають співробітники з низькими окладами в межах однієї професії та кваліфікації. Крім того, компанія запровадила додаткову командну премію для співробітників: працівники в умовах високої інфляції у країні підвищили свої доходи на 15%.