Кива: От ви зі мною розмовляєте, я ж нормальний! А багато хто чомусь каже: "Ой, він обкурений!"

Ілля Кива: Я виріс у консервативній сім'ї з жорстким вихованням, а у людей чомусь складається про мене інше враження
Фото: Илья Кива / Facebook

Екс-радник глави МВС Ілля Кива заявив "ГОРДОН", що все життя мріяв пекти булочки, але найближчими п'ятьма роками присвятить себе політиці, щоб "викосити і вирізати бруд із країни".

В інтерв'ю виданню "ГОРДОН" колишній радник глави МВС і лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива висловив здивування, чому його лексика і манера висловлювання шокують оточення.

"Я виріс у консервативній сім'ї з жорстким вихованням, а у людей чомусь складається про мене інше враження. Ну от ви зі мною розмовляєте, я ж нормальний! А багато хто чомусь каже: "Ой, він обкурений!". Звідки беруться ці чутки? Жах який! Заяви якісь мені приписують. Ну що я такого сказав?" – заявив Кива.

Він також додав, що планує балотуватися у Верховну Раду.

"Я не приховую: моя мета – влада. Для цього як мінімум треба пройти в Раду. А як ще змінити ситуацію в країні? Тільки новий Майдан, іншого шляху немає. Але і він не дасть результатів. Дивлячись на сьогоднішню владу, думаєш: а чи був сенс зносити стару?.." – заявив Кива.

За словами колишнього радника глави МВС, він планує взяти на себе роль "чистильника", щоб "викосити і вирізати бруд із країни".

"Хочу збільшити масу тіла до такого стану, щоб реально впливати на ситуацію в Україні і щоб ніхто в житті не зміг мені нічого протиставити. Я прекрасно розумію, що Україні я потрібен не більше, ніж на п'ять років, – викосити і вирізати бруд із країни. Насправді я все життя мріяв відкрити пекарню, булочки пекти, сидіти в кріслі-гойдалці і спостерігати за людьми. Але поки хтось у країні мусить взяти на себе роль чистильника", – резюмував Кива.

"Багато процесів в Україні стримують завдяки Авакову. Якщо він піде з поста міністра – вулиці заллються кров'ю". Повна версія інтерв'ю з Іллею Кивою

Ілля Кива народився в Полтаві в 1977 році. В інтерв'ю "ГОРДОН" стверджував, що має три вищі освіти, зокрема закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю правознавство.

У грудні 2014-го наказом глави МВС Арсена Авакова його призначено заступником начальника управління МВС у Донецькій області. У червні його було переведено на посаду заступника начальника УМВС у Херсонській області.

У жовтні 2015-го Кива очолив департамент протидії наркозлочинності. Був звільнений у квітні 2016 року після конфлікту з тодішньою головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе.

Улітку 2017-го Кива перестав бути радником Авакова й очолив Соціалістичну партію.