Ар'єв: Ніколетті не буде діяти, як Аграмунт

Ар'єв про Ніколетті: Він спокійний достатньо
Фото: Volodymyr Ariev / Facebook

Новому президенту Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті, на відміну від екс-глави ПАРЄ Педро Аграмунта, можна щось довести щодо Росії, уважає віце-президент асамблеї, нардеп від Блоку Петра Порошенка Володимир Ар'єв.

Новий президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мікеле Ніколетті не буде поводитися так, як екс-глава ПАРЄ Педро Аграмунт. Таку думку в інтерв'ю "Укрінформу" 27 січня висловив віце-президент ПАРЄ, член української делегації, нардеп від Блоку Петра Порошенка Володимир Ар'єв.

Відповідаючи на прохання прокоментувати ставлення Ніколетті до російського питання, Ар'єв сказав: "Він спокійний достатньо і вважає, що його репорт про наслідки російської агресії в Україні має бути відповідним чином, скажімо, розвинений далі".

"Але є багато інших репортів, які мали би розвинутися, але не розвиваються так само, як, наприклад, питання того, що Росію не можна повертати сюди без виконання нею резолюції... Ніколетті не буде діяти так, як Аграмунт, однозначно, із ним можна говорити, йому можна принаймні щось доводити, і наочний приклад у нього перед очима", – додав Ар'єв.

30 червня 2017 року 158 делегатів ПАРЄ підписали офіційну пропозицію про процедуру відсторонення Аграмунта від посади президента. Питання про його відставку порушили після того, як він у березні на чолі делегації депутатів асамблеї і Держдуми Росії прибув до Сирії, хоча РФ позбавили в ПАРЄ права голосу. 6 жовтня Аграмунт подав у відставку.

10 жовтня президентом ПАРЄ обрали главу делегації Кіпру Стеллу Кіріакідес. Вона стала 30-м президентом організації і третьою жінкою на цій посаді.

Ніколетті було обрано президентом ПАРЄ 22 січня. Термін його повноважень становить один рік із можливістю продовження на аналогічний період.

Росію позбавили права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. 28 січня 2015 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, у якій продовжила санкції проти Росії і позбавила її права голосу. На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ.

У 2016 і 2017 роках делегація РФ не брала участі в роботі асамблеї.